Kom ook ontdekken dat er tussen het grind langs de Rijn prachtige stenen te vinden zijn. Wedden dat je na een workshop nooit meer op dezelfde manier naar de grond kijkt?

Hieronder staat een overzicht van de workshops die ik geef. De workshops zijn laagdrempelig en vereisen geen kennis van edelsmeden of het herkennen of bewerken van stenen. Het programma kan helemaal aan je eigen wensen worden aangepast. De enige beperking is het aantal deelnemers. Niet alleen vanwege de beperkte ruimte in mijn atelier, maar ook om iedereen voldoende aandacht te geven. De workshops kunnen in principe het hele jaar door en zijn in overleg, op elke dag van de week mogelijk. De waterstand in de Rijn is echter wel bepalend. Soms is deze zo hoog dat er bijna geen stenen te vinden zijn.


Workshop ‘Snuffeltocht langs de Rijn’

Stenen zoeken langs de RijnWe gaan in de omgeving van Lobith bij de Rijn stenen zoeken. Ik leg iets uit over de oorsprong van de stenen en hoe je verschillende soorten kunt herkennen. Naast bijzonder gevormde of gekleurde exemplaren liggen er soms ook halfedelstenen tussen. We nemen de mooiste stenen mee naar mijn atelier in Beek (Montferland).

Daar wacht een lekkere lunch. Daarna gaan we aan het werk in het atelier. Daar kan worden geboord, gezaagd, geslepen en gepolijst. Je kunt kennismaken met de verschillende machines en de mogelijkheden. Dan kies je een paar stenen uit waar je iets mee wilt gaan doen. Vervolgens kan er een eenvoudig sieraad van worden gemaakt.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De kosten zijn 75 euro per persoon, inclusief lunch.
Aan deze workshop kunnen minimaal 2 en maximaal 4 mensen deelnemen.


Workshop ‘Werken met stenen’

Stenen zagenIn deze workshop maken we van een ruwe steen een mooi sieraad tijdens een morgen of een middag. Hiervoor kun je eigen stenen meenemen, die je bijvoorbeeld tijdens een vakantie hebt gevonden. Ook mag je stenen uitkiezen die ik in mijn atelier heb liggen. Je kunt de stenen zagen, slijpen en boren.

De workshop duurt 3 uur en kost 35 euro per persoon.
Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.


Workshop ‘Zilver en steen’

Stenen slijpenIn deze workshop leer je in een aantal dagdelen om van een ruwe steen een mooi sieraad in zilver te maken. De beginselen van het edelsmeden komen aan bod, zoals het zetten, maar ook het cabochon slijpen van halfedelstenen.

De kosten bedragen 30 euro per dagdeel van 3 uur.
Voor het maken van een hanger of een ring zijn gemiddeld 5 dagdelen nodig. De prijs is exclusief zilver.


Cadeautip: je kunt ook tegoedbonnen kopen voor een workshop.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op: caroline@streeksieraden.nl