Kom ook ontdekken dat er tussen het grind langs de Rijn prachtige stenen te vinden zijn. Wedden dat je na een workshop nooit meer op dezelfde manier naar de grond kijkt?

Hieronder staat een overzicht van de workshops die ik geef. De workshops zijn laagdrempelig en vereisen geen kennis van edelsmeden of het herkennen of bewerken van stenen. Het programma kan helemaal aan je eigen wensen worden aangepast. De enige beperking is het aantal deelnemers. Niet alleen vanwege de beperkte ruimte in mijn atelier, maar ook om iedereen voldoende aandacht te geven. De workshops kunnen in principe het hele jaar door en zijn in overleg, op elke dag van de week mogelijk. De waterstand in de Rijn is echter wel bepalend. Soms is deze zo hoog dat er bijna geen stenen te vinden zijn.


Workshop ‘Snuffeltocht langs de Rijn’

Stenen zoeken langs de RijnWe gaan in de omgeving van Lobith bij de Rijn stenen zoeken. Ik leg iets uit over de oorsprong van de stenen en hoe je verschillende soorten kunt herkennen. Naast bijzonder gevormde of gekleurde exemplaren liggen er soms ook halfedelstenen tussen. We nemen de mooiste stenen mee naar mijn atelier in Beek (Montferland).

Daar wacht een lekkere lunch. Daarna gaan we aan het werk in het atelier. Daar kan worden geboord, gezaagd, geslepen en gepolijst. Je kunt kennismaken met de verschillende machines en de mogelijkheden. Dan kies je een paar stenen uit waar je iets mee wilt gaan doen. Vervolgens kan er een eenvoudig sieraad van worden gemaakt.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De kosten zijn vanaf 75 euro per persoon, inclusief lunch.
Bij deelname van 1 persoon zijn de kosten 95 euro, bij 2 personen 85 euro p.p., bij 3 personen 80 euro p.p. en bij 4 personen 75 euro p.p.


Workshop ‘Werken met stenen’

Stenen zagenIn deze workshop maken we van een ruwe steen een basic sieraad tijdens een morgen of een middag. Hiervoor kun je eigen stenen meenemen, die je bijvoorbeeld tijdens een vakantie hebt gevonden. Ook mag je stenen uitkiezen die ik in mijn atelier heb liggen. Je kunt de stenen zagen, slijpen en boren.

De workshop duurt 3 uur en kost 45 euro per persoon.
Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.


Cursus ‘Zilver en steen’

Stenen slijpenIn deze workshop leer je in vier dagdelen van 3 uur  van een ruwe steen een mooi sieraad in zilver te maken. Je gaat de steen cabochon (bol) slijpen om er daarna op ambachtelijke wijze een mooie zilveren sieraad van te maken. Je gaat dus echt edelsmeden.

Voor de cursus kan gebruik gemaakt worden van een eigen steen, of eentje uit mijn werkplaats. Maar je zou deze cursus ook kunnen beginnen met het zoeken van stenen langs de  Rijn.

De dagdelen van 3 uur kun je naar wens plannen. Het is dus ook mogelijk om er twee aaneengesloten dagen van te maken. In de buurt zijn B&B’s.

De kosten bedragen 185,00 euro. De prijs is inclusief zilver en verbruikte materialen.


Cadeautip: je kunt ook tegoedbonnen kopen voor een workshop.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op: caroline@streeksieraden.nl