Kom ook ontdekken dat er tussen het grind langs de Rijn prachtige stenen te vinden zijn. Wedden dat je na een workshop nooit meer op dezelfde manier naar de grond kijkt?

De workshops zijn op afspraak, worden het hele jaar door gegeven, en zijn op elke dag van de week mogelijk. De waterstand in de Rijn is echter wel bepalend als je stenen wil komen zoeken. Soms is deze zo hoog dat er geen stenen te vinden zijn. Als je een workshop wil volgen neem dan contact met me op om een afspraak te maken.


Workshop ‘Snuffeltocht langs de Rijn’

Stenen zoeken langs de RijnWe gaan in de omgeving van Lobith bij de Rijn stenen zoeken. Ik leg iets uit over de oorsprong van de stenen en hoe je verschillende soorten kunt herkennen. Naast bijzonder gevormde of gekleurde exemplaren liggen er soms ook halfedelstenen tussen. We nemen de mooiste stenen mee naar mijn atelier in Beek (Montferland).

Daar wacht een lekkere lunch. Daarna gaan we aan het werk in het atelier. Je maakt kennis met de verschillende machines die nodig zijn om de harde stenen te bewerken. Er kan worden geboord, gezaagd, geslepen en gepolijst. Als je wil dan kan je een eenvoudig, basic sieraad van de steen maken.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De kosten zijn vanaf 75 euro per persoon, inclusief lunch.
Bij deelname van 1 persoon zijn de kosten 95 euro, bij 2 personen 85 euro, bij 3 personen 80 euro en bij 4 personen 75 euro per persoon


Workshop ‘Steen’

Stenen zagenWe maken van een ruwe steen een basic sieraad tijdens een morgen of een middag. Hiervoor kun je eigen stenen meenemen, die je bijvoorbeeld tijdens een vakantie hebt gevonden. Ook mag je stenen uitkiezen die ik in mijn atelier heb liggen. Je kunt de stenen zagen, slijpen en boren.

De workshop duurt 3 uur en kost 45 euro per persoon. Dit is inclusief een mooi oog van zilver.
Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.

 


Meerdaagse workshop  ‘Zilver en steen’

Stenen slijpenJe leert om een steen te slijpen en om een sieraad van zilver te maken. De steen wordt in een massief kastje gezet. De basis van twee vakgebieden komen aan bod: edelsmeden en het slijpen van stenen.

Je kunt gebruik maken van een eigen steen, of eentje uit mijn werkplaats. Maar je zou deze workshop ook kunnen beginnen met het zoeken van stenen langs de  Rijn.

De workshop bestaat uit vier dagdelen van 3 uur die je naar wens kunt plannen en invullen. De kosten bedragen 190 euro. De prijs is inclusief zilver en verbruikte materialen.

 

 

Als je deze workshop hebt gevolgd dan is er een vervolg mogelijk. Er is een strippenkaart met tien lessen van 3 uur te koop voor  300 euro. Ook kun je losse lessen komen volgen. De kosten hiervoor zijn 12,50 euro per uur, je kunt zelf bepalen hoe lang je bezig gaat zijn. De prijzen zijn dan wel exclusief het gebruikte materiaal.

 

Arrangement ‘Zilver en Steen’

Twee dagen waarbij je een sieraad van zilver gaat maken met een zelf gevonden en geslepen steen. We beginnen met met het zoeken van de steen langs de Rijn, slijpen hem en gaan edelsmeden. Er is geen ervaring nodig om mee te kunnen doen. De overnachting is bij de bed&breakfast ‘Het Atelier’ in Zeddam waar in een mooie tuin een heerlijk vrijstaand huisje is voor twee personen.

Dit arrangement omvat een overnachting met ontbijt, twee lunches en twee dagen creativiteit. De kosten zijn 490 euro voor twee personen en de data zijn in overleg.

 

 

Cadeautip: je kunt ook tegoedbonnen kopen voor een workshop.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op: caroline@streeksieraden.nl