Kom ook ontdekken dat er tussen het grind langs de Rijn prachtige stenen te vinden zijn. Wedden dat je na een workshop nooit meer op dezelfde manier naar de grond kijkt?

De workshops zijn op afspraak, worden het hele jaar door gegeven, en zijn op elke dag van de week mogelijk. De waterstand in de Rijn is echter wel bepalend als je stenen wil komen zoeken. Soms is deze zo hoog dat er geen stenen te vinden zijn. Als je een workshop wil volgen neem dan contact met me op om een afspraak te maken.


 Workshop ‘Snuffeltocht langs de Rijn’

Stenen zoeken langs de Rijn

We gaan in de omgeving van Lobith bij de Rijn stenen zoeken. Ik leg iets uit over de oorsprong van de stenen en hoe je verschillende soorten kunt herkennen. Naast bijzonder gevormde of gekleurde exemplaren liggen er soms ook halfedelstenen tussen. We nemen de mooiste stenen mee naar mijn atelier in Beek (Montferland).

Daar wacht een lekkere lunch. Daarna gaan we aan het werk in het atelier. Je maakt kennis met de verschillende machines die nodig zijn om de harde stenen te bewerken. Er kan worden geboord, gezaagd, geslepen en gepolijst. Als je wil dan kan je een eenvoudig, basic sieraad van de steen maken.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De kosten zijn vanaf 85 euro per persoon, inclusief lunch.
Bij deelname van 1 persoon zijn de kosten 120 euro, bij 2 personen 95 euro, bij 3 personen 90 euro en bij 4 personen 85 euro per persoon


Workshop ‘Steen’

Stenen zagen

We maken van een ruwe steen een basic sieraad tijdens een morgen of een middag. Hiervoor kun je eigen stenen meenemen, die je bijvoorbeeld tijdens een vakantie hebt gevonden. Ook mag je stenen uitkiezen die ik in mijn atelier heb liggen. Je kunt de stenen zagen, slijpen en boren.

De workshop duurt 3 uur en kost 55 euro per persoon. Dit is inclusief een mooi oog van zilver.
Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.


  Meerdaagse workshop  ‘Zilver en steen’

zilveren sieraden

Je leert om een steen te slijpen en om een sieraad van zilver te maken. De steen wordt in een massief kastje gezet. De basis van twee vakgebieden komen aan bod: edelsmeden en het slijpen van stenen.

Je kunt gebruik maken van een eigen steen, of eentje uit mijn werkplaats. Maar je zou deze workshop zilveren sieraden maken ook kunnen beginnen met het zoeken van stenen langs de Rijn.

De workshop zilveren sieraden maken bestaat uit vier dagdelen van 3 uur die je naar wens kunt plannen en invullen. De kosten bedragen 240 euro. De prijs is inclusief zilver en verbruikte materialen.

Als je deze workshop hebt gevolgd dan is er een vervolg mogelijk. Er is een strippenkaart met tien lessen van 3 uur te koop voor 390 euro. Ook kun je losse lessen komen volgen. De kosten hiervoor zijn 15 euro per uur, je kunt zelf bepalen hoe lang je bezig gaat zijn. De prijzen zijn exclusief het gebruikte materiaal.


Arrangement ‘Zilver en Steen’

Het atelier in zeddam

Het arrangement bestaat uit twee of drie dagen waarbij je een sieraad van zilver gaat maken met een zelf gevonden en geslepen steen. We beginnen met met het zoeken van de steen langs de Rijn, slijpen hem en gaan edelsmeden. We maken alles helemaal zelf en er is geen ervaring nodig om mee te kunnen doen. De overnachting is bij de bed&breakfast ‘Het Atelier’ in Zeddam waar in een mooie tuin een logement is voor twee personen.

Dit arrangement omvat een overnachting met ontbijt, lunch en twee dagen creativiteit. De kosten zijn 375 euro voor een persoon en 600 euro voor twee personen, de data zijn in overleg. Er komt nogal wat kijken bij het maken van een sieraad en de dagen zijn best intensief. Een meer ontspannen optie is om voor twee overnachtingen te kiezen. De eerste dag bestaat uit stenen zoeken en slijpen. Het edelsmeden is opgesplitst in twee halve dagen. Er blijft dan ook nog tijd over om van de mooie omgeving te genieten. De prijs hiervoor is 700 euro voor twee personen.


Cadeautip: je kunt ook cadeaubonnen kopen voor een workshop. 

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op: caroline@streeksieraden.nl